Поява дитини в сім'ї — щасливе і відповідальна подія, адже попереду батьків чекають приємні клопоти, пов'язані не тільки з доглядом за малюком, але і з вибором імені. При народженні хлопчика кожні батьки мріють, щоб їх син виріс мужнім, успішним і щасливим, відповідно, ім'я для малюка повинна ідеально підходити до прізвища та по батькові.
Адже часто трапляється так, що навіть самі модні імена не поєднуються з прізвищем або абсолютно недоречні в країні проживання дитини. Також незайвим буде вибрати таке ім'я, яке не часто зустрічається, адже мода на імена циклічна, і незвичайне ім'я, дане дитині, через кілька років може перетворитися в стандартне і навіть банальне.
Аналізуючи популярність чоловічих імен в 2015 році, можна припустити, які з них будуть модними в 2016 році, а які втратять поширеність. Дуже часто цілком звичайні на перший погляд імена несподівано потрапляють в топ найкрасивіших, тому важливо уважно підійти до вибору імені для сина, адже воно буде супроводжувати його все життя. Пропонуємо вам деякі популярні чоловічі імена, які мають всі шанси стати найбільш милозвучними і актуальними в 2016 році.
Адам
У перекладі з давньоєврейської мови це ім'я означає «виліплений з червоної глини». Як правило, чоловіки з ім'ям Адам талановиті, стримані і працьовиті. Періодично це ім'я набуває популярність, але в цілому Адамов не так багато, навіть в європейських країнах, тому якщо ви хочете, щоб ваш син носив красиве і рідкісне ім'я, обов'язково придивіться до нього.
Артур
Ім'я має кельтське коріння і дослівно перекладається як «великий ведмідь». Особливу мужність цього імені додає той факт, що легендарний король бриттів називався Артуром. Як правило, чоловіки з цим ім'ям емоційні, захоплені і гостинні. Ім'я Артур досить універсальне, воно однаково добре звучить практично у всіх країнах світу. Крім того, вважається, що подібні «королівські» імена для хлопчиків несуть у собі особливий сенс і успіх для їх володарів.
Адріан
За однією з версій ім'я походить від латинського імені Хадрианус, що означає «той, який з Адріатичного узбережжя». Чоловіки з ім'ям Адріан володіють сильним характером, вони рішучі, цілеспрямовані і успішні. Судячи з невисокої популярності імені Адріан в попередні роки, назвавши так сина в 2016 році ви маєте всі шанси наректи дитину рідкісним і красивим ім'ям.
Броніслав
У перекладі зі слов'янського означає «славний захисник». Як правило, Броніслави малословны, прагматичні й рішучі. У них завжди є своя точка зору, яку вони не поспішають озвучувати. Ім'я Броніслав досить рідкісне, в останні десятиліття воно не користується популярністю, але від цього не стає менш красивим і оригінальним.
Болеслав
Значення імені дуже прозаїчне і виходить з його кореня: «славний». Володарі цього імені тверді і рішучі, іноді навіть жорсткі. На них завжди можна покластися, Болеславы відповідальні і грамотні в прийнятті рішень. Хлопчик з іменем Болеслав має всі шанси стати справжнім чоловіком, за яким жінка зможе відчувати себе як за кам'яною стіною. Вибравши для своєї дитини ім'я Болеслав, ви можете бути впевнені, що в школі ваш син не буде другим або третім хлопцем у класі з такою назвою.
Бенедикт
Ще одне дуже красиве і рідкісне у наших краях ім'я, яке перекладається як «благословенний». Бенедікти, як правило, достатньо спокійні, врівноважені й помірковані. В силу своєї деякої холодності, володарі цього імені часто користуються повагою і авторитетом, який підкріплюється рішучими вчинками. У 2016 році ім'я Бенедикт може стати суперпопулярним, оскільки воно ідеально поєднується з безліччю прізвищ, і органічно вписується в слов'янське вимову.
Вальтер
Незвичайне ім'я, яке буквально перекладається як «управляти людьми» і, за однією з версій, походить від англійського імені Уолтер. Володарі імені Вальтер найчастіше працьовиті, добрі і щедрі, хоча іноді бувають занадто мовчазні і потайливі. Очікується, що в 2016 році хлопчачі імена західного походження як раз будуть на піку популярності.
Герман
Значення імені перекладається з латини як «єдиноутробний, рідне». Хлопчики з ім'ям Герман досить уперті, хитрі і дратівливі. У дорослому віці вони, як правило, досягають успіхів в кар'єрі і особистому житті, оскільки є цілеспрямованими і терплячими. Два роки тому ім'я Герман було досить поширеним, але з часом його популярність пішла на спад. За деякими статистичними даними, в 2016 році ім'я Герман знову поверне свої лідерські позиції.
Гордій
Ім'я має два варіанти — Гордій і Гордій. За однією з легенд, Гордій зав'язав вузол, який був розрубаний Олександром Македонським. Чоловіки з ім'ям Гордій є оптимістами, дотепними оповідачами і лідерами в будь-яких життєвих ситуаціях. Крім того, Гордеи талановиті і харизматичні, вони завжди перебувають у центрі уваги і здатні встановити контакт з будь-яким співрозмовником. Це ім'я зараз досить поширене серед дітей, і, швидше за все, в 2016 році воно буде одним з найкрасивіших мальчишечьих імен.
Дем'ян
Давньогрецьке ім'я, значення якого перекладається як «підкорювач». У західних країнах існує кілька варіантів цього імені, зокрема Даміан і Деміан. Володарі цього імені дуже добрі і безкорисливі, але часто це грає проти них, оскільки навколишні можуть користуватися їх альтруїзмом. Демьяны, як правило, відважними і рішучими, але часто це пов'язано з їх бажанням створити позитивне враження. Вже зараз спостерігається тенденція до зростання популярності цього імені, а в 2016 році, цілком можливо, подібні красиві імена опиняться в топі найпопулярніших.
Давид
У перекладі з давньоєврейської Давид означає «улюблений». Це ім'я незаслужено вважають споконвічно єврейським, не підходящим для інших народів. Насправді ім'я Давид однаково добре звучить в різних країнах, оскільки його вимова легко адаптується під будь-яку мову. Чоловіки з ім'ям Давид правдолюбивы, порядні і талановиті. Вони володіють даром переконувати людей і «переманювати» їх на свою сторону. Втім, мати справу з Давидами завжди легко і вигідно для всіх. Мода на ім'я Давид періодично повертається, а значить, цілком можливо, незабаром воно стане поширеним.
Єлисей
Існують дві версії походження імені. Згідно з однією з них Єлисей походить від давньоєврейського імені Еліша, що означає «Бог спасає», а за іншою версією Єлисей є похідним від імені Одіссей. Елисеи веселі, життєрадісні і буквально притягують до себе удачу. Справжній бум на ім'я Єлисей спостерігається останні три роки. Швидше за все, ім'я не втратить своєї популярності і у 2016 році в черговий раз займе місце в списку найкрасивіших імен для хлопчиків.
Захар
Дуже поширене в Україні, Грузії, Вірменії та деяких інших країнах СНД ім'я. Воно досить універсальне, добре поєднується практично з будь прізвищем та по батькові. У перекладі з давньоєврейської Захар означає «Божа пам'ять». Чоловіки з ім'ям Захар надзвичайно працьовиті, сумлінні й порядні. З ними приємно спілкуватися, оскільки Захари часто стають душею компанії. Якщо ви хочете, щоб ваша дитина носив рідкісне і красиве ім'я, внесіть у свій список ім'я Захар.
Гнат
Ще один варіант імені — Ігнатій. Досить незвичайне і дуже милозвучне ім'я, яке, тим не менш, в останні роки незаслужено забуто. Володарі цього імені дуже емоційні і чутливі, їх легко зачепити, але Игнаты не злопам'ятні, тому навколо них завжди багато друзів і знайомих. Очікується, що в 2016 році ім'я Ігнатій знову буде на хвилі популярності.
Клемент
Дуже рідко зустрічається, але красиве ім'я, яке може стати візитною карткою вашої дитини. В перекладі з латині Клемент означає «лагідний, м'який, ласкавий». Володарі цього імені повністю підходять під опис — вони спокійні, врівноважені і непохитні. Їм невідомі емоційні підйоми і спади, вони завжди знаходяться «на одній хвилі», що робить їх ідеальними керівниками і педагогами. При виборі імені Клемент обов'язково порівняйте його з по батькові та прізвищем дитини, адже таке незвичайне ім'я зобов'язує мати такий же цікавим прізвищем.
Крістіан
Незвичайними і навіть екзотичними іменами в наш час вже нікого не здивувати, і ім'я Крістіан — тому яскраве підтвердження. За статистикою, за останній рік Кристианов стало помітно більше, ніж у попередні роки. На латині Крістіан означає «той, хто належить Богу», що робить це ім'я ще більш привабливим, особливо для християн. Чоловіки з ім'ям Крістіан володіють спокійним характером, вони довірливі, надійні і приємні у спілкуванні. Якщо ви готові дати своєму синові рідкісне ім'я, ім'я Крістіан може стати відмінним варіантом.
Любомир
Ім'я зі слов'янським корінням, яке дуже поширене в Польщі і Чехії, а також в Україні. Ім'я поєднує в собі два кореня — «любий» («кохана») і «мир» або «той, хто любить світ». Як правило, володарі цього імені дуже прагматичні, інтелектуально розвинені і послідовні. Вони завжди прийдуть на допомогу, завдяки чому багато людей вважають їх найкращими друзями. Назвавши сина Любомиром, вже через кілька років ви можете виявити, що це ім'я вигідно відрізняє дитини від інших дітей своєю благозвучностью і «мирним» значенням.
Мартін
Ще одне надзвичайно красиве і рідко зустрічається ім'я, яке підходить практично будь-якому хлопчикові. Незважаючи на досить агресивне значення — «той, хто воює», «подібний Марсу» — це зовсім не означає, що його володар буде войовничо налаштованим чоловіком. Як правило, Мартіни серйозні і місцями занадто категоричні, але справедливі і нехитро. Однією з варіацій імені Мартін є Мартин, але із-за складності вимови це ім'я практично не зустрічається.
Натан
Ім'я давньоєврейського походження, означає «принесений в дар». Ще недавно ім'я Натан можна було зустріти хіба що в Ізраїлі, але мода продиктувала свої правила, і навіть таке нехарактерне ім'я стало для слов'ян популярним. Незважаючи на нетиповість, ім'я Натан цілком універсальне і красиве. Чоловіки з ім'ям Натан дуже талановиті, мудрі і поступливі. В оригінальному варіанті наголос в імені Натан припадає на другу літеру «А», але все частіше можна зустріти наголос на першу букву «А», що звучить як інше ім'я.
Орест
У перекладі з давньогрецької мови Орест означає «дикун», «горець». Дізнавшись ближче людини з цим іменем, можна зробити висновок, що значення імені накладає певний відбиток на його особистість і характер, адже Орест дійсно справляє враження закритого людини. Але опинившись у колі знайомих і друзів, Орест кардинально змінюється, перетворюючись в душу компанії. Якщо ви хочете, щоб ваш син носив милозвучне і дуже рідкісне ім'я, Орест може стати відмінним варіантом.
Оскар
Популярний в скандинавських країнах ім'я, значення якого перекладається як «божественний». З раннього дитинства хлопчики з цим ім'ям демонструють лідерські якості і прагнуть завжди все брати в свої руки. Володарі імені Оскар часто феноменально талановиті, особливо в точних науках і медицині. Кілька років тому це ім'я було на хвилі популярності, потім поступилося місцем іншим іменах, але вже в 2016 році, цілком можливо, Оскар знову займе лідируючі позиції, як одне з найкрасивіших імен.
Платон
У перекладі з грецької мови ім'я Платон означає «широкоплечий», «широкий». Дійсно, чоловіки з цим ім'ям надійні, відважний і завжди готові закрити собою близьких їм людей. Крім цього, Платони прямолінійні і ніколи не тримають свою думку при собі, з-за чого оточуючим може здаватися, що вони надто суворі. Можна помітити, що останнім часом багато знаменитостей дали своїм синам ім'я Платон, а це означає, що вже до 2016 року це ім'я може стати одним з найпоширеніших.
Рудольф
Без сумнівів, імена, які були на піку популярності двадцять-тридцять років тому, знову повертаються в моду. Яскраве тому підтвердження — давньогерманське ім'я Рудольф, яке ще зовсім недавно практично ніде не зустрічалося. Носії цього імені часто володіють аналітичним складом розуму і здатні досягти серйозних успіхів у науці. Судячи за темпами зростання популярності даного імені, до початку 2016 року ім'я Рудольф займе почесне місце серед найкрасивіших чоловічих імен.
Станіслав
Ім'я польського походження, яке означає «стати славним». Володарі цього імені вперті, але добрі й порядні. У них завжди є власна думка, яку вони озвучують при першій же можливості. Скорочений варіант імені — Стас — благозвучен і сучасний, тому молоді батьки часто так називають своїх синів. Незважаючи на це, сьогодні Станіславів не так вже й багато, а отже, це ім'я має всі шанси опинитися на хвилі популярності в 2016 році.
Тарас
Дуже поширене ім'я в Україні в останні роки стає популярним і в інших країнах. Завдяки легкості вимови і благозвучності на будь-якій мові, ім'я Тарас залишається в списку найкрасивіших чоловічих імен. У перекладі з давньогрецької Тарас означає «бунтар», «неспокійний». Чоловіки з цим ім'ям метушливі і емоційні, але харизматичні і привабливі для оточуючих.
Фелікс
Це досить рідкісне ім'я латинського походження, дослівно перекладається як «щасливий». І правда, вважається, що володарі імені Фелікс щасливі в фінансових справах і особистому житті. Саме тому ім'я Фелікс стало настільки популярним, що виявилося в списку найкрасивіших імен.
Харитон
Це ім'я, як і раніше залишається дуже рідкісним, але спостерігається тенденція до зростання популярності імені Харитон, завдяки моді на настільки екзотичні імена. У перекладі з грецької Харитон означає «благодать, радість». Володарі імені, як правило, дуже сильні і рішучі, вони завжди беруть ініціативу в свої руки і вміють відповідати за свої вчинки.
Ян
Завершує список найкрасивіших імен для хлопчиків в 2016 році лаконічне, але ємне ім'я Ян. Вважається, що походить воно від імені Іоанн, і перекладається як «Божа милість». Чоловіки з ім'ям Ян далекоглядні, послідовні і мудрі. Навколо них завжди багато друзів, так як Яни привабливі, комунікабельні і дуже відкриті. Ім'я Ян співзвучно практично з будь прізвищем, що робить його воістину універсальним.