Астрологічна наука завжди була значною частиною життя індіанців майя. При складанні гороскопу астрологи ґрунтувалися на циклі, що складається з 20 днів. Саме тому гороскоп майя складається з 20 знаків зодіаку.
Неважко здогадатися, що він має значні відмінності від звичних гороскопів західного типу. У винайденому майя гороскопі закладений глибокий символізм, релігійність і поклоніння тотемам у вигляді представників тваринного світу, рослин і грізних природних стихій.
Він являє собою певний кругообіг, в якому кожен наступний знак народжується зі смерті попереднього і, в свою чергу, породжує новий знак і наступний виток подій. Важливою цифрою, як вважали астрологи племені, є дата народження, адже саме в цей день ми отримуємо енергетичний заряд (кін нашої долі), який впливає на наше життя в подальшому. Цей гороскоп дає можливість розрахувати правлячі сили вашого дня народження в новому 2016 році.
Примітка: на кожний знак впливають так звані сили правої і лівої руки — знаки, які можуть коригувати і посилювати окремі риси вашого символу. Знання головних характеристик всіх знаків цього гороскопа допоможе вам зрозуміти ритми, керуючі вашим життям, зробити прогноз на майбутнє і відчути своє призначення. Знаки строго слідують один за одним: починається цикл знаком «Крокодил», а закінчується символом «Сонце».
Альтернативне ім'я — Алігатор
Люди, народжені в березні (1621), квітні (1030), травні (20), червні (929), липні (19), серпні (828), вересні (17), жовтні (727), листопаді (16), грудні (626), січні (15) і лютому (424).
Таким людям треба давати правильні цільові установки, спрямовуючи їх дії. У 2016 році представникам цього знаку важливо знайти собі ідейного лідера, а не йти на поводу у натовпу, адже це не призведе Крокодила ні до чого хорошого. Це найкращий рік, щоб попрацювати над собою, зрощуючи в собі духовність і правильні особистісні установки.
Альтернативне ім'я — відсутній
Люди, народжені в березні (1722), квітні (11), травні (121), червні (1030), липні (20), серпні (929), вересні (18), жовтні (828), листопаді (17), грудні (727), січні (16) і лютому (525).
Люди цього знака з молодих років схильні до егоїзму, спалахів гніву і люті. Ліва рука Вітру — Гриф, — вчить його протегувати слабким, а права — Кролик, — радіти життю. У наступаючому році Вітру доведеться гарненько попрацювати над собою, щоб грубістю і тиранією не відштовхнути від себе близьких і рідних.
Альтернативне ім'я — Будинок
Люди, народжені в березні (1823), квітні (12), травні (222), червні (11), липні (121), серпні (1030), вересні (19), жовтні (929), листопаді (18), грудні (828), січні (17) і лютому (626).
Гроші самі йдуть до рук Ночі, і 2016 рік — найкращий час, щоб цим скористатися і організувати свій бізнес. На жаль, такі люди часто схильні впадати в тугу, смуток і депресію, а основну небезпеку для представників цього знака таять азартні ігри. Головне — сильна мотивація і націленість на успіх, і тоді ніщо не завадить Ночі добитися поставлених цілей!
Альтернативне ім'я — Зерно
Люди, народжені в березні (1924), квітні (13), травні (323), червні (12), липні (222), серпні (1131), вересні (20), жовтні (1030), листопаді (19), грудні (929), січні (18) і лютому (727).
Ящірки люблять потурати своїм бажанням, демонструють нестриманість у сексуальному плані і часто накопичують борги, так що в новому році їм важливо тримати себе у вузді. Люди-Ящірки повинні згадати, що означає слово «ні», щоб не втратити все до копійки і не випустити на свободу силу правої руки — руйнівний Кремень.
Альтернативне ім'я — Схід
Люди, народжені в березні (2025), квітні (14), травні (424), червні (13), липні (323), серпні (12), вересні (121), жовтні (1131), листопаді (20), грудні (1030), січні (19) і лютому (828).
Їх не можна назвати добрими, але вони і не злобні — Змії просто вище цього. У наступаючому 2016 році Змію треба приділяти багато уваги своєму духовному розвитку. В іншому випадку його поглине власна потужність, так як силою правої руки Змія виступає похмура Гроза.
Альтернативне ім'я — Трансформер
Люди, народжені в березні (126), квітні (15), травні (525), червні (14), липні (424), серпні (13), вересні (222), жовтні (12), листопаді (121), грудні (1131), січні (20) і лютому (929).
Людей цього знаку відрізняє ясність розуму і мудрість, їм відкриваються багато таємниць, тому серед представників цього знаку багато ясновидців і віщунів. У наступаючому році людям з домінуючою енергетикою Смерті належить розкрити себе — це найкращий час для сміливих підприємств і утворення сім'ї.
Люди, народжені в березні (227), квітні (16), травні (626), червні (15), липні (525), серпні (14), вересні (323), жовтні (13), листопаді (222), грудні (12), січні (121) і лютому (10).
Представникам цього знака у наступному році варто визначитися з життєвою домінантою. Ставши на шлях диктату, вони ризикують рано загинути, а ось піддавшись впливу Маїсу, Олень проживе довге життя в оточенні люблячих людей. Головне — проявити терпіння і досягти взаєморозуміння з друзями, рідними і своєю другою половинкою.
Альтернативне ім'я — Зірка
Люди, народжені в березні (328), квітні (17), травні (727), червні (16), липні (626), серпні (15), вересні (424), жовтні (14), листопаді (323), грудні (13), січні (222) та лютому (11).
Саме тому народженим під цим знаком потрібно з обережністю ставитися до алкоголю — вони швидко стають залежними. Новий 2016 рік стане для Кролика успішним, якщо він не навчиться тільки відпочивати, але і ставити перед собою конкретні цілі. Одними симпатіями оточуючих ситий не будеш!
Альтернативне ім'я — Пропозиція
Люди, народжені в березні (429), квітні (18), травні (828), червні (17), липні (727), серпні (16), вересні (525), жовтні (15), листопаді (424), грудні (14), січні (323) та лютому (12).
У 2016 році їх вразливим місцем виявиться здоров'я — людина-Вода володіє зниженим імунітетом і не повинен нехтувати візитом до лікаря. Серед слабких сторін, які Воді доведеться контролювати — виражене бажання плотських утіх. Настав час втихомирити себе — інакше не обійтися без скандалів і розбитих сердець.
Люди, народжені в березні (530), квітні (19), травні (929), червні (18), липні (828), серпні (17), вересні (626), жовтні (16), листопаді (525), грудні (15), січні (424) і лютому (13).
Головне в новому році — не йти на поводу у жадібності. Можливо, саме час повчитися економії — тоді Собака проживе 2016 рік без неприємностей, в достатку і спокої. Люди цього символу дуже енергійні і діляться енергією з оточуючими. За це Собак і люблять — вони не сумують і завжди вірять у краще.
Люди, народжені в березні (631), квітні (20), травні (1030), червні (19), липні (929), серпні (18), вересні (727), жовтні (17), листопаді (626), грудні (16), січні (525) та лютому (14).
Зайва впевненість часто перетворюється в егоїзм і себелюбство, що може відвернути близьких від Мавпи-задаваки. У наступаючому році людям цього знака слід більше працювати і менше хвалитися своїми досягненнями. Мавпа повинна пам'ятати, що головне — хороший результат, а не захоплені погляди оточуючих.
Альтернативне ім'я — Трава
Люди, народжені в березні (7), квітні (121), травні (1131), червні (20), липні (1030), серпні (19), вересні (828), жовтні (18), листопаді (727), грудні (17), січні (626) та лютому (15).
Знак Дороги може піти за «кривою стежкою», а може вибрати шлях самопізнання, і новий 2016 рік — найкращий час, щоб зробити цей вибір. Людина-Дорога повинен утриматися від спокус, не вестися на легкий прибуток і не міняти «шило на мило» — не променивать вірних друзів на випадкові, нібито вигідні знайомства.
Альтернативне ім'я — Очерет
Люди, народжені в березні (8), квітні (222), травні (12), червні (21), липні (1131), серпні (20), вересні (929), жовтні (19), листопаді (828), грудні (18), січні (727) і лютому (16).
Людей цього знака характеризує зайва м'якість, тому вони схильні до ілюзій і самообману. Якщо до настання 2016 року вони не знайшли собі пару, хоча вже готові стати розсудливим — саме час впритул зайнятися пошуками другої половинки. Якщо Маїс буде уважний до оточуючих, йому напевно пощастить!
Альтернативне ім'я — Чарівник
Люди, народжені в березні (9), квітні (323), травні (13), червні (121), липні (12), серпні (120), вересні (1030), жовтні (20), листопаді (929), грудні (19), січні (828) та лютому (17).
Однак, перемігши темну сторону, цей знак здатний вершити добрі справи. Проживаючи життя на межі можливостей, Ягуар може швидко себе виснажити, тому в новому році людям цього знака потрібно приділити час відпочинку та релаксації, з'їздити у відпустку і провести час з сім'єю.
Люди, народжені в березні (10), квітні (424), травні (14), червні (323), липні (13), серпні (222), вересні (11), жовтні (121), листопаді (1030), грудні (20), січні (929) та лютому (18).
Орел цінує матеріальне благополуччя, самостійність і незалежність. Він досягає успіхів в духовному вдосконаленні, але в 2016 році Орлу слід зосередитися на чомусь одному, не розпорошуючись і не поспішаючи. Представники цього знака повинні пам'ятати, що зайва поспіх приведе їх до провалу!
Альтернативне ім'я — Мудрець, Воїн
Люди, народжені в березні (11), квітні (525), травні (15), червні (424), липні (14), серпні (323), вересні (12), жовтні (222), листопаді (11), грудні (121), січні (1030) і лютому (19).
Астрологи майя були впевнені, що це — дуже хороший знак, так як йому заздалегідь прощається вчинення будь-яких гріхів. Але Грифу не варто сподіватися на всепрощення — в наступного року він повинен працювати на благо сім'ї та дотримуватися чіткого морального кодексу, щоб не нашкодити ні собі, ні іншим.
Альтернативне ім'я — Землетрус
Люди, народжені в березні (12), квітні (626), травні (16), червні (525), липні (15), серпні (424), у вересні (13), жовтні (323), листопаді (12), грудні (222), січні (1131) та лютому (20).
Знак Земля здатний буквально фонтанувати ідеями, але йому потрібно рости духовно, щоб не витрачати енергію на дрібниці. У 2016 році люди цього знака повинні виокремити з усіх своїх ідей одну, і повністю сконцентруватися на її втіленні — тоді успіх затії буде гарантовано!
Альтернативне ім'я — Дзеркало, Ніж
Люди, народжені в березні (13), квітні (727), травні (17), червні (626), липні (16), серпні (525), вересні (14), жовтні (424), листопаді (13), грудень (323), січні (12) і лютому (121).
Така людина у всьому намагається досягти досконалості, і тому є ідеальним співробітником. Головне для представників цього знака — знайти гармонію в житті, адже тільки це забезпечить їм щастя. У наступаючому році Кремінь повинен навчитись уникати конфліктів та працювати в колективі — адже тільки так він досягне найкращих результатів.
Альтернативне ім'я — Дощ, Шторм
Люди, народжені в березні (14), квітні (828), травні (18), червні (727), липні (17), серпні (626), вересні (15), жовтні (525), листопаді (14), грудні (424), січні (13) і лютому (222).
Невезіння людей-Гроз проходить, якщо вони ставлять перед собою дійсно високі духовні цілі і наполегливо до них йдуть. У 2016 році їм не варто зосереджуватися на дрібних меркантильних бажаннях — Гроза повинна скласти для себе певний життєвий план, і почати йому неухильно слідувати.
Альтернативне ім'я — Квітка
Люди, народжені в березні (15), квітні (929), травні (19), червні (828), липні (18), серпні (727), у вересні (16), жовтні (626), листопаді (15), грудні (525), січні (14) і лютому (323).
Люди цього знака готові йти проти натовпу, тому часто бувають самотніми. Однак їм може дуже пощастити — тоді вони будуть жити дуже розкішно, часто за рахунок інших. В наступному році люди під заступництвом знака Сонце повинні проявляти менше впертості і не дивитися на людей вовком — можливо, так вони зуміють знайти друзів і коханих.